Vegby Camping

Aktiviteter

Midsommar 2021

På Vegby Camping finner du en mängd aktiviteter för hela familjen. Campingens läge precis vid Sämsjön gör att du och din familj har nära till bad och strand, men det finns också goda möjligheter att bada på campingens egna utomhuspooler. Du kan även välja att spela minigolf, grilla, fiska, hyra båt, ta en cykeltur m.m.

PoolerIMG_3962
Vegby Camping har 2 utomhuspooler som är öppna under sommaren.
Den större poolen är 8x8m med ett djup på 1,2m. Den mindre poolen är barnvänlig med en diameter på 4,5m och 30cm djup.

Bad i poolen är gratis för alla campinggäster. Vi ser däremot helst att barn medtager minst en förälder när de vistas på poolområdet.

Bastu
För dig som vill unna sig en stund i värmen finns det möjlighet att hyra campingens bastu för 100kr/timmen. 

IMG_3959

MinigolfIMG_3956
På området finner du en 12-håls minigolfbana för dig som är intresserad av golf, eller bara är ute efter att få tävla mot dina vänner. För att spela golf besöker man receptionen i butiken Handlar’n Vegby där man hämtar ut klubbor, bollar och tävlingsprotokoll. 

Minigolf vuxen: 40kr/runda
Minigolf barn (under 10 år): 30kr/runda

 

Båtuthyrning IMG_4106
För den som är intresserad av en dag på sjön finns det möjlighet att hyra kanot eller roddbåt. Priset för en båt är 200:- för en heldag på 8 timmar. Om ni vill säkra en båt för en specifik dag går det att ringa eller maila oss för att göra en bokning. Bestämmer man sig för att ge sig ut på båtäventyr lite mer spontant går det däremot lika bra att besöka oss samma sag i receptionen. 

Fiskekort
Sämsjön som ligger nedanför campingen är en av Sveriges bästa fiskesjöar. Här kan du fiska bl.a. abborre, laxöring, mört, brax, gädda, gös och sik. Åker man ett par kilometer norrut kommer man till Åsunden i Ulricehamn där man kan fiska bl.a. gös, gädda, abborreunnamed och laxöring. Fiskekort för båda sjöarna finns att köpa i receptionen på Vegby Camping. Nedan hittar du priser för de
olika alternativen.

Dagkort Sämsjön: 60kr
Årskort Sämjön: 500kr
Dagkort Åsunden: 60kr
10-dagars kort Åsunden: 300kr
Årskort Åsunden: 500kr

Uthyrning av cyklarFullSizeRender (2)
Vi har cyklar för uthyrning enligt följande:
Vuxen: 200:- för en heldag, flera dagar ger extra prise.
Barn: 100:- för en heldag.

Sjuhäradsrundan
Genom Vegby går cykelleden Sjuhäradsrundan som sträcker sig från Borås till Svenljunga och genom bl.a. Dalsjöfors, Dalum, Ulricehamn, Marbäck, Vegby och Tranemo. Sjuhäradsrundan är en fantastiskt cykelväg med över 100 sjöar, djupa skogar och ett mycket rikt naturliv. MG_1087-1024x682

Cykelleden Sjuhäradsrundan är Sveriges första cykelled med nationell skyltning. Tydliga orangea skyltar leder dig över ängsmark, genom skog, över broar, förbi småbyar och en och annan stad. 12 av totalt 15 mil är helt bilfri, 24 km består av lågtrafiknät och 6 kilometer går på Länsväg 156. Cykelleden invigdes i slutet av maj 2013 och är ett resultat av ett gott samarbete mellan Borås, Ulricehamn, Svenljunga och Tranemo kommuner.

Karta och broschyr

Här kan du ladda ner karta över Sjuhäradsrundan med all information du behöver inför ditt cykeläventyr längs leden.
Sjuharadsrundan karta & broschyr

tranemo-kommun-logotype-300x129       Utskrift      boras-logotype-300x94      svenljunga-kommun-logotype-cykelleden

Sjöparken
Precis nedanför campingområdet ligger vackra Sjöparken, med en grön natur full av aktiviteter. Här kan du ta en promenad längs sjön, spela volleyboll, bada, grilla i anordnade grillstugor m.m. Om du hyr en båt av Vegby Camping är det även från rampen som ni kan börja ert äventyr på sjön. I parken finner du även cafét Nyfiket som är stängd samt allmänt toalett håller stängd.

 

IMG_4021 IMG_4015 IMG_4005 IMG_4016 IMG_4009 IMG_4096 IMG_4097 IMG_4095