Vegby Camping

Om oss

loggoVegby Camping med sina 55 campingplatser ligger vid Sämsjön ca 15km söder om Ulricehamns tätort. Området är en mysig familjecamping i en lugn och grön miljö. Alla campingplatser har el och sjöutsikt. Campingen erbjuder många aktiviteter i naturen och har nära till både sjö och skog. 

Grundaren bakom Vegby Camping
Vegby Camping startade sin verksamhet år 2000 när Nabil Abdulahad köpte upp det tomma markområdet och byggde en camping. Tidigare låg det endast en matbutik på området vilket blev utgångspunkten för campingen. Nabil kommer ursprungligen från Syrien men flyttade till Sverige år 1989 och har sedan dess varit en framåtriktad entreprenör som inte bara skapat This image has an empty alt attribute; its file name is thumbnail_Vegby-Camping-Områdeskarta-2-1024x670.jpg
nya arbetstillfällen och förnyat kulturen, utan även satt den lilla byn Vegby på Europakartan. Nabil är i grunden utbildad civilingenjör vilket har visat sig varit en enorm fördel i etableringen av verksamheten. 

Vegby Camping hjälper Ulricehamns kommun 
Under 2015 hamnade Sverige i en svår flyktingkris där Ulricehamns kommun blev en av alla svenska kommuner som fick stora problem med att ge människor tak över huvudet, mat och skolundervisning. Under denna vinter ställde Vegby Camping upp i krisen och tog emot ett 30-tal nyanlända personer i nöd. Under 6 månader gav Vegby Camping dessa personer ett temporärt boende och serverade dagligen mat. Tillsammans med ABF anordnades även skolundervisning där alla personer fick lära sig svenska. Vegby Camping är stolta över att ha hjälpt till i arbetet med att trygga den svenska välfärden, men också för att ha varit med och skapat nya arbetstillfällen på den svenska jobbmarknaden.